jueves, 16 de mayo de 2019

             1. Explica la teva opinió personal sobre el tema actual dels refugiats de Síria. Cerca informació sobre el problema polític de Sìria i del per què de la guerra. Adjunta també imatges representatives i mapes situacionals. Mínim 20 línies.
Siria esta passant per una espoca molt magre en aquests darrers anys. Els grans conflictes de guerres en aquest pais son molt sanguinaries i es que pitjor u passen son els ciutadans que han de sortir del seu pais per no morir per aquests radicals. El que fan es anarse amb pateres per el mar mediterrani i intentar que els deixin entrar als paisos europeus que son els mes cercans i els que tenen millor condicio, el problema es el nombros numero de gent que ha escapat del pais ja que algun paisos europeus passen de ficarlos dins el pais i altres ja no tenen mes capacitat com Espanya i Italia que son els que mes han agafat al ser els paisos mes costeners.Síria és una república des del 1963. El 2012, es va aprovar en referèndum la vigent constitució, que defineix Síria com una república democràtica amb plena sobirania, indivisible, i part de la nació àrab, basada en els principis d'igualtat davant la llei, llibertat religiosa i la propietat privada.
Els òrgans legislatius són l'Assemblea del Poble i els consells d'Administració Local. Cada set anys es tria un president, que ha de ser musulmà, i cada quatre, una Assemblea del Poble i un Consell de Ministres. Segons la constitució, el president té poders per nomenar i destituir els vicepresidents, el primer ministre i els ministres. És també comandant en cap de les forces armades, secretari general del Partit Baath Àrab Socialista i president del Front Nacional Progressista del país.
Els òrgans legislatius són l'Assemblea del Poble i els consells d'Administració Local. Els tres poders de l'estat sirià són controlats pel Baas, que té assegurada la participació decisiva en els poders de l'estat gràcies a la constitució del país.



Resultado de imagen para Siria fotosResultado de imagen para Siria fotos

No hay comentarios:

Publicar un comentario

compresio lectora

Comprensió lectora Aquí teniu un text de na Carolina Ibac, comenta'l al teu blog, fes-ne un resum i penja'l. Cerca una imatge ...